Boeken over Mindfulness

Wil je boeken lezen over Mindfulness? Dan kunnen we onderstaande boeken aanbevelen. Ook staan er een paar boeken genoemd over (zelf-)compassie, omdat dit nauw aansluit bij Mindfulness en ook erg ondersteunend kan zijn in je beoefening. Wil je graag iets lezen over Boeddhisme, klik dan hier.

Als je op de titels van de boeken klikt kom je terecht op de website van bol.com waar je meer over de inhoud kan lezen (we worden niet gesponsord 😉 !).

  • Zelfcompassie – Kristin Neff. Een mooi boek als je meer wilt weten over compassie voor jezelf. Compassie voor anderen lijkt meestal wel te lukken, maar voor onszelf kan het moeilijk zijn. Dit boek biedt achtergronden en praktische handvatten om wat meer compassie met jezelf te hebben.
  • Je hart als schuilplaats – Tara Brach
  • De weg van zelf-compassie – David Dewulf
  • Compassie in je leven – Frits Koster en Erik van den Brink. Een boek met allerlei compassie oefeningen en mooie achtergrondinformatie.
  • De vijf Inzichten – Frank Ostaseski. De schrijver is oprichter van het Zen Hospice project, het eerste boeddhistische verpleeghuis voor terminale patiënten. Hij vertelt over welke inzichten Minful stervensbegeleiding hem hebben gegeven. Prachtig.
  • Walden – Henry David Thoreau. Het woord Mindfulness wordt nergens in dit boek genoemd, maar het staat er bol van. In 1845 bleef de schrijver/filosoof twee jaar in de bossen in Walden en gebruikt zijn meditatieve observaties voor een pleidooi voor een beter leven en betere samenleving.
Scroll naar top