Het Nu is onbekend

Je bent nog nooit in het Nu geweest. Ga maar na: dit huidige moment is nieuw. Je bent nog nooit in dit moment geweest. Dit moment heb je nog nooit ervaren, gezien, gehoord, gevoeld. En dit moment ook niet. En steeds is er zo weer een nieuw onbekend Nu. Zo ontvouwt het leven zich. Van onbekend moment naar onbekend moment.

Dit wijst ons op de constante verandering die onze wereld is. Nu is anders dan Nu. Om te zien wat Nu is, stellen we ons open voor deze totale onbekendheid van ieder moment. Om te zien wat Nu is, is bereidheid nodig om mee te stromen met vergankelijkheid. Bereidheid om nieuwsgierig te zijn naar de nieuwheid van ieder moment. Bereidheid om de ervaring van ieder Nu open te ontvangen.

En hoewel we er nog nooit zijn geweest, is het Nu het enige dat er is. Het is het enige waar we zijn. Het is het enige waar we leven. Het leven gaat daarom over zijn met de onbekendheid. Zijn met wat zich van moment tot moment ontvouwt. En als we daarmee kunnen zijn, dan kennen we de onbekendheid.

moment nu onbekend