Mindfulness oefeningen

Onder de tekst vind je een aantal Mindfulness oefeningen: begeleidde meditaties en instructies om je te helpen oefenen. Je kunt dus direct beginnen! Perfect voor als je nieuw bent met Mindfulness, maar ook als je weer eens instructies wilt horen als opfrisser. Mindfulness kun je namelijk niet leren uit een boekje. Het is iets wat we leren door het aan onze eigen ervaring te onderwerpen. We moeten het doen. De rijkdom en de ervaring alles wat zich in je Mind en hart afspeelt valt niet in woorden samen te vatten. Je eigen wijsheid leer je door ‘m zelf te zien, te ervaren, te voelen.

Er staan nu een paar oefeningen en instructies op. De komende tijd zal ik meer toevoegen. Wil je hier van op de hoogte gehouden worden? Abonneer je op mijn InspiratieMail!

Tips en inspiratie

Heb je behoefte om instructies te lezen rondom specifieke thema’s, zoals omgaan met pijn, vriendelijk voor jezelf zijn,  hoe je kan oefenen als een Boeddha, hoe je kan oefenen met het richten van je aandacht op de adem? Of wil je uitgebreide tips over een goede meditatiehouding? Het omgaan met hindernissen bij Mindfulness oefeningen? Of lezen over Mindfulness in het dagelijkse leven? Kijk eens op de Tips en Inspiratie pagina.

 

Mindfulness oefeningen

Andere Mindfulness oefeningen online

Er zijn miljoenen begeleidde meditaties en instructies online te vinden. Misschien zie je daardoor de bomen door het bos niet meer. Hier lees je daarom een aantal die ik goed vind!

  • Op mijn favoriete app Insight Timer vind je allerlei meditaties.
  • Op de website van Dharmaseed vind je lezingen over uiteenlopende Mindfulness onderwerpen, met vaak begeleidde meditaties.

Samen met anderen online oefenen

Live begeleidde Mindfulness oefeningen kan je hier vinden:

  • Van verschillende Mindfulness leraren, diverse ochtenden en avonden in de week.
  • Elke avond 20 minuten begeleid Mindfulness oefenen?
  • Online meditatiesessies met Amerikaanse leraren (soms!).
  • Ma, di en do van 19:00 tot 20:15 uur en vr van 20:00 tot 21:15 uur samen mediteren begeleid door Nederlandse en Belgische monniken.
  • Dagelijkse online meditatiesessies, lezingen en andere activiteiten vanuit een Boeddhistisch klooster in België.

Meer weten over Boeddhisme

De website van stichting Buddho biedt een Boeddhistische Bibliotheekkernbegrippen uit het boeddhisme en informatie over het leven van de Boeddha, chants die je kan luisteren en leren, en als je niet weet waar je moet beginnen een leeswijzer