Trainer

Met veel plezier ben ik Mindfulness Trainer geworden. Hier lees je meer over wie ik ben, wat mijn achtergrond is en wat ik op het gebied van Mindfulness heb gedaan.

Wie ben ik?

Trainer MindfulnessMijn naam is Sanne, 33 jaar. Na psychologie en ontwikkelingsstudies te hebben gestudeerd heb ik verschillende banen in de ontwikkelingssamenwerking gehad. Daarna heb ik vier jaar vluchtelingen en asielzoekers begeleid bij hun leven op het AZC en hun start in Nederland. Momenteel werk ik als sociaal makelaar bij het dorpsteam in Driebergen. In deze baan help ik initiatieven van bewoners en organisaties op te zetten door advies te geven, ideeën aan te jagen en mensen en organisaties aan elkaar te verbinden.

Van ontdekking van meditatie naar Mindfulness Trainer

Tijdens mijn afstudeerstage in Nepal in 2011 kwam ik in aanraking met grote armoede en de donkere kanten van het leven. Ik sprak met vrouwen over hun overleden kinderen, verkrachtingen, mishandeling en ziekte. Er overleden mensen aan eenvoudige dingen zoals diarree. Kinderen werden wees. Ik werd zelf ziek. Door dit alles kwam ik in het niemandsland van het Nepalese platteland oog in oog met mijn eigen kwetsbaarheid als mens. Dat gaf diepe angst en verwarring. Dit is een ommekeer in mijn leven geweest. Daardoor begon het spirituele zoeken.

Als gevolg van mijn ervaring in Nepal begon ik aan een Vipassana meditatie cursus. Sindsdien heb ik de richting van mijn pad gevonden. Een pad dat me steeds weer verwonderd, een pad dat mijn hart vergroot. Een pad dat me mijzelf en de wereld laat ontdekken op manieren die ik voor onmogelijk hield.

Na een aantal jaren verschillende cursussen en retraites gedaan te hebben besloot ik nog meer mijn hart te volgen: mij ook professioneel bezighouden met Mindfulness en meditatie. Daarom heb ik eind 2017 een opleiding tot Mindfulness trainer gevolgd en InnerSeeing opgericht. Met open hart wil ik mensen in aanraking brengen met Mindfulness om hier hun eigen wijsheid in te vinden.

Boeddhisme

In de loop der jaren heb ik mij ook steeds meer verdiept in het Boeddhisme. Voor mij zijn Mindfulness en Boeddhisme onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Boeddha als historische figuur is voor mij een grote inspiratiebron. Ook vind ik veel inspiratie in de overgeleverde Boeddhistische leer. Specifiek in de gedichten en teksten van verlichte nonnen uit de tijd van de Boeddha.

In februari 2020 heb ik met veel pijn en verdriet mijn lieve dochter Lize een maand na haar geboorte moeten verliezen. In die periode, en nog steeds, heb ik enorme en wonderlijke steun en kracht uit het Boeddhisme en mijn meditatie kunnen halen. Ik kan niet in woorden beschrijven wat dit voor mij betekent. Dat heeft me zo bevestigd dat ik mijzelf vanaf dan Boeddhist noem en in 2021 een officieel Toevlucht neem.

Achtergrond in Mindfulness

Sinds een aantal jaren beoefen ik dagelijks Mindfulness in de vorm van Vipassana (in de traditie van Mahasi) en Metta en heb ik intensieve stilteretraites gevolgd:

 • Als eerste heb ik een 7-daagse gevolgd bij Frits Koster en Joost van den Heuvel.
 • Daarna heb ik een 10-daagse Vipassana retraite gevolgd bij Guus Went en Jerome Stoel.
 • Toen een 10-daagse in het Saraniya Dhamma Centre te Manchester onder leiding van Sayadaw U Kovida uit Myanmar.
 • Vervolgens een 10-daagse in het Pian dei Ciliegi onder leiding van Sayadaw U Vivekananda.
 • Daarna een 6-daagse Insight Dialogue (meditatie in communicatie) met Phyllis Hicks  en Florence Meleo-Meyer.
 • In december 2018 en januari 2019 heb ik 37 dagen in het Chanmyay Myaing Meditation Centre te Myanmar onder leiding van Virañani gemediteerd (Vipassana & Metta). Mijn ervaring van deze retraite kan je hier lezen.
 • In september 2019 heb ik 14 dagen Vipassana retraite gedaan bij Brother Dassana. Hij is een Maleisische voormalig monnik. Wat deze retraite voor mij betekent heeft kan je hier lezen.
 • Als laatste heb ik in mei 2020 (vanwege de Coronacrisis) thuis een 5-daagse retraite Mettameditatie onder leiding van Virañani gevolgd.

Verder heb ik meditatieweekenden mogen volgen bij Paul Boersma, Doshin Houtman, Visu Teoh, Riët Aarsse, Shaila Catherine, Virañani en Ayya Agganyani. Deze laatste twee zijn respectievelijk een Amerikaanse en Duitse non, beide wonende in Myanmar.

Begin 2018 heb ik de basisopleiding Mindfulness Trainer bij SeeTrue afgerond.

Aanverwante opleidingen

 • Een opleiding intuïtieve ontwikkeling bij Mens en Intuïtie.
 • Een (zelf-)compassietraining bij Mindful Utrecht.
 • Cursus Metta meditatie en Sutta studie van Shaila Catherine via Bodhi Courses.
 • Daarnaast heb ik andere meditatiecursussen, Sutta-studie en studieweekenden rondom Boeddhisme gevolgd via Sangha Metta, het Maitreya Instituut en Vipassana Nijmegen.
 • In september 2020 ben ik de 2-jarige Dhamma Verdiepingscursus begonnen waarin ik mij verder verdiep in de leer van de Boeddha. Ook ben ik in september een cursus van Shaila Catherine begonnen genaamd “Beyond Distraction“. Hierin wisselen meditatie, sutta-studie en onderlinge uitwisseling zich af om een diepgaand onderzoek te doen naar concentratie-factoren van de Mind.
Scroll naar top