Stadsverlichting

Stadsverlichting is een netwerk van 1017 huiskamers in Nederland waar mensen elke maand samen komen om een uur stil te zijn/ te mediteren. Een mooie en laagdrempelige manier om samen te mediteren. Wij doen daar graag aan mee en stellen daarom ook onze huiskamer open!

Waarom Stadsverlichting?

Op de website van Stadsverlichting: “Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving”

Zie de website van Stadsverlichting (Cities of Light)

Wat kan je verwachten?

Om iets voor 19:00 uur druppelen de mensen zachtjes binnen en zoeken een plekje. Er is een korte introductie van een paar minuten en dan klinkt de bel die de stilte van een uur aankondigt. Iedereen kan “doen” wat hij/zij zelf fijn vindt. Gewoon stil zijn, een bepaalde meditatie techniek, bidden, een affirmatie, een mantra ….. Na een uur gaat de bel om aan te geven dat het uur om is. Daarna kan je opstaan en weg gaan, of nog even blijven voor een kopje thee.

Stadsverlichting is gratis, zonder verplichtingen en voor iedereen

Het kost niets om mee te doen en iedereen kan komen. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met meditatie of Mindfulness. Als je interesse hebt om samen met anderen een uur stil te zijn is dat genoeg!

Meenemen?

Als je een eigen meditatiekussen/-bankje hebt kan je die meenemen, maar je kan ook op een stoel zitten, of op een kleedje op de grond, of met je rug tegen de muur, of liggen op een yoga matje of…. Niks moet, niksen mag 😉

Waar, wanneer en aanmelden?

Elke derde zondag van de maand, 19:00-20:00 uur in onze huiskamer in Utrecht in de wijk Lunetten, vlakbij station Lunetten. Na aanmelding ontvang je het adres. Kijk in de agenda voor de data. Aanmelden kan hier.